Zonnebrandproject

Veilig zonnen in Son en Breugel

Op 11 en 12 juni 2022 stond het dorp in het teken van Son en Breugel samen sterker: een evenement met vele bijzondere, hartverwarmende, emotionele en mooie momenten waarbij de ziekte kanker centraal stond. Een evenement voor en door de inwoners van Son en Breugel waarbij bovendien een enorm geldbedrag is opgehaald van € 101.050,47. Dit bedrag is verdeeld over diverse landelijke, regionale en lokale aan kanker gerelateerde goede doelen. Eén van de lokale goede doelen is het Zonnebrandproject.
Met dit project willen we een bijdrage leveren aan het verhogen van de bewustwording voor zon, UV-straling en huidkanker binnen de gemeente Son en Breugel. Huidkanker is namelijk de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland (bron: KWF).

Zonnebranddispensers

Naast bewustwording willen we graag bijdragen aan een gedragsverandering. Hoe? Door ervoor te zorgen dat mensen zich ook daadwerkelijk kúnnen insmeren, op een gemakkelijke en laagdrempelige manier. Om dit te bereiken stelt Son en Breugel samen sterker zonnebrandcrème dispensers beschikbaar op diverse locaties in Son en Breugel waar mensen vaak buiten zijn.

We richten ons hierbij specifiek op de basisscholen, kinderdagverblijven en sportparken in Son en Breugel. We vinden het belangrijk dat kinderen zich al op jonge leeftijd bewust worden van het belang van goed smeren zodra je de zon ingaat. Daarnaast is specifiek voor de sportparken gekozen omdat daar een groot aantal inwoners van Son en Breugel in de volle zon hun sport beoefenen. Wil je als vereniging of stichting voor een evenement in Son en Breugel een dispenser lenen? Neem dan contact op via info@sbsamensterker.nl.  

In samenwerking met Wens Reclame en Carelyn zijn de dispensers gepersonaliseerd. Hierdoor zijn ze eenvoudig te herkennen. Heb jij ze al gezien?

Zonnebrandcrème van Carelyn

De dispensers en zonnebrandcrème van CareLyn passen bij het Zonnebrandproject van Son en Breugel samen sterker. Mocht je meer informatie willen over de dispensers of de zonnebrandcrème van Carelyn, kijk bij de Veelgestelde vragen of bezoek de website van Carelyn.

Locaties

Heb jij ze al gezien?
De dispensers zijn op de volgende plaatsen in Son en Breugel te vinden:

Basisscholen

De Bloktempel
BuitensteBinnen
Emiliusschool
De Harlekijn
De Ruimte
De Sonnewijzer
De Stokland

Kinderdagverblijven

Korein Afrikalaan
Korein De Ruimte
Korein IJssellaan
Korein Jupiterstraat
Korein Ruysdaelstraat
Korein St. Genovevastraat
Korein Zandstraat
Korein Van Gentlaan
Piggelmee

Sportparken

Golfclub Son
Hockeyvereniging HTC Son
HTC Son Tennis
Korfbalvereniging De Corridor
Tennisvereniging Pieter Brueghel
Tennisvereniging Son en Breugel
Voetbalvereniging SBC