Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen over de zonnebrandcrème
(Bron: CareLyn.nl)
Wanneer moet je smeren met zonnebrandcrème?
De hoeveelheid UV wordt uitgedrukt in zonkracht. In ons land varieert deze van 1 t/m 8. Vanaf zonkracht 3 wordt geadviseerd te smeren. Dit betekent (gemiddeld) vanaf half april t/m september.
Hoe vaak moet je smeren?
Volgens richtlijnen van het KWF is het belangrijk om elke 2 uur te smeren. Anders ben je niet optimaal beschermd tegen de zon.
Hoeveel zonnebrandcrème moet ik smeren?
Bij te dun smeren gaat de beschermingsfactor omlaag. Smeer dus ruim!
Gebruik 1 theelepel zonnebrandcrème voor het gezicht en hals, 2 voor armen en schouders, 2 voor borst, buik en rug en 2 voor benen en voeten.
(bron: KWF).
Welke beschermingsfactor kent het product?
Het product heeft Sun Protection Factor (SPF) 30. De SPF geeft aan hoe veel keer je langer in de zon kan blijven vergeleken met geen gebruik. Dat heeft te maken met de hoeveelheid UV-stralen die geabsorbeerd wordt door de crème.
Het is echter niet zo dat het absorberend vermogen van een SPF 30 twee keer zo groot is dan die van SPF 15. Hoe hoger de factor des te minder de verschillen. Zo heeft een SPF 30 ongeveer 96.7% absorptievermogen. Een hogere SPF van 50 heeft een absorptievermogen van 98%. Door dit geringe verschil (1,3%) hebben wij gekozen voor SPF30.
Een andere belangrijke factor is de hoeveelheid gebruikte crème. Idealiter wordt er een hoeveelheid van 2mg/cm2 over de huid uitgesmeerd. Bij minder neemt de SPF logaritmisch af. De helft minder smeren geeft 25% van de op de verpakking genoemde SPF. Een SPF 30 is dan feitelijk nog maar een SPF 7!
Leren smeren is daarom van groot belang! Er is geen een zonnebrandcrème die 100% bescherming biedt. Om die reden mag de term sunblock ook niet meer gebruikt worden.
Is CareLyn zonnebrandcrème een veilig product?
CareLyn voldoet aan wettelijke eisen die in Nederland en Europa gelden. Dat zijn onder andere eisen op gebied van productie en veiligheid. CareLyn hydraterende zonnebrandcrème is speciaal ontwikkeld met een combinatie van zeer doeltreffende breedspectrum filters om je huid te helpen beschermen tegen UVA en UVB stralen. De verhoogde UVA-bescherming helpt de huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering en schade aan de huid, veroorzaakt door de zon.
De CareLyn SPF30 zonnebrandcrème biedt een verhoogde UVA en UVB-bescherming en heeft een Boots 5* classificatie, is extra waterresistent, bevat geen parfum of kleurstoffen. De zonnebrandcrème is PH-neutraal, hypoallergeen en glutenvrij en is dus ook zeer geschikt voor alle huidtypen. Ons R&D team heeft continue aandacht voor de regelgeving, samenstelling en kwaliteit van de crème.
Welke ingrediënten bevat CareLyn zonnebrandcrème?
De CareLyn zonnebrandcrème SPF 30 is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. We gebruiken hoogwaardige grondstoffen om er zeker van te zijn dat de CareLyn zonnebrandcrème veilig en effectief is. De ingrediënten staan vermeld op de verpakking.
Ik heb zonnebrandcrème in mijn ogen/mond gekregen. Wat moet ik doen?
Allereerst: De zonnebrandcrème is niet direct giftig, aangezien je het ook zonder problemen op je huid kunt smeren. CareLyn heeft bijzonder veel aandacht besteed aan de samenstelling van de crème om de juiste stoffen te combineren die geschikt zijn voor de gevoelige kinderhuid. Het blijft echter een cosmetisch product, welke niet eetbaar is.
Advies: Mocht de zonnebrandcrème in de ogen komen, adviseren we om de ogen direct te spoelen met water, ter verdunning van de zonnebrandcrème. Bij een heftige reactie ook een arts raadplegen.
Indien de zonnebrandcrème in de mond terecht komt, direct spoelen met water. Als de zonnebrandcrème in een bepaalde hoeveelheid wordt opgegeten, dan adviseren we om een arts te raadplegen.
CareLyn zonnebrandcrème voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften geldend binnen de cosmetische branche en is conform de Europese wetgeving ingeschreven in de database CPNP (Cosmetic Products Notification Portal) met exacte aanduiding van de grondstoffen gebruikt voor de CareLyn zonnebrandcrème. Deze Europese database kan, indien nodig, worden geraadpleegd door verschillende instanties (in het kader van medische dienstverlening) zoals het gifcentrum.
Hoe lang blijft de zonnebrandcrème goed?
Gesloten is de zonnebrandcrème 3 jaar houdbaar. Filters kunnen hun werking verliezen door warmte en licht. Bewaar reserve containers met zonnebrandcrème dan ook het liefst in het donker op een koele plaats.
Na openen blijft de crème in ieder geval 1 jaar goed. Het voordeel van de CareLyn zonnebrandcrème container; er komt geen lucht bij de crème tijdens het gebruik.
Veelgestelde vragen over de dispensers
Hoe werkt het navullen van de zonnebrandcrème dispenser?
Je kunt eenvoudig een nieuwe vulling in de dispenser plaatsen. Bekijk de handleiding op de website van CareLyn.
Wat moet ik doen met een lege zonnebrandcrème container?
De zonnebrandcrème container is gemaakt van plastic. Als je de container aan ons terugstuurt, zorgen wij ervoor dat de container gewassen en opnieuw gevuld wordt. De plastic container mag ook gescheiden worden weggegooid bij het plastic afval.
Ik heb geen navulflacons meer. Wat moet ik doen?
Van het beschikbare bedrag hebben we een kleine voorraad met flacons zonnebrandcrème aan kunnen leggen. Mocht je flacon leeg zijn, stuur dan een mail naar info@sbsamensterker.nl. Wij zorgen dat je een flacon van ons krijgt. Zolang de voorraad strekt.
Zodra onze voorraad leeg is, kunt u zelf bij CareLyn een flacon aanschaffen.
Mail ons
Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, stuur dan een mail naar info@sbsamensterker.nl.
Of kijk op de website van CareLyn.