#Robfightscancer
Nieuwsbericht geplaatst op 01/23/2022

Het team #robfightscancer is een mengeling van familie en vrienden van mij en is medio 2019 ontstaan, nadat ik de diagnose uitgezaaide melanoomkanker kreeg. De prognose klonk heftig, ik kreeg namelijk te horen dat ik nog zo’n 3-6 maanden te leven had, als we de ziekte op zijn beloop zouden laten. Gelukkig is er de medische wetenschap en werd er gestart met een behandeling met immunotherapie. Deze sloeg goed aan, waardoor de ziekte min of meer tot stilstand werd gebracht. Er ontstond een zogenaamde stabiele situatie. En nu, twee jaar later, is er gelukkig nog steeds sprake van een stabiele situatie. In het begin van de behandeling ben ik ziek geweest, maar nu voel ik me fysiek gezien best goed. Mijn strijd ligt tot nu toe vooral op het mentale vlak. Leven met de wetenschap dat de ziekte op enig moment weer toeslaat, vind ik soms erg zwaar.

Maar gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen !! De mensen om me heen zijn een enorme steun voor me, maar zeker ook voor Ghislaine en onze kinderen.

Onze vrienden en familie die zo enorm betrokken zijn, geven ons het gevoel er niet alleen voor te staan, het maakt ons letterlijk sterker. Het evenement wat in juni 2022 zal plaatsvinden in Son en Breugel draagt dan ook voor ons meer dan zomaar een naam, want Samen maakt echt Sterker !!

Medio 2019 heb ik met een team (#Robfightscancer) deelgenomen aan de Tilburg Ten Miles, een hardloopevenement. Aan dit evenement had ik een actie voor KWF gekoppeld. Wij hebben toen ruim € 18.000 opgehaald voor KWF, iets waar we nog steeds enorm trots op zijn. KWF zorgt er onder andere voor dat de medische wetenschap onderzoek kan blijven doen naar het ontstaan en de behandeling van kanker. Voor mij belangrijker dan ooit.

Na de TTM is een gedeelte van ons team doorgegaan met hardlopen. Elke maandagavond komen mijn loopvrienden naar ons toe en lopen we gezamenlijk een ronde. Dit doen wij dus al ruim twee jaar lang. Dit geeft een enorm gevoel van steun, betrokkenheid en medeleven.

Tegen mij is gezegd, dat ik moet leven in het NU. Wat mij enorm helpt is een vastgesteld doel, waar ik naar toe kan leven en naar uit kan kijken. Het evenement “Son en Breugel Samen Sterker” is zo’n doel. Op het moment van schrijven is het eind augustus 2021, dus juni 2022 ligt voor mij best ver in een ongewisse toekomst. Desondanks kijk ik erg uit naar het evenement. Het doel is om o.a. geld in te zamelen voor een aantal goede doelen, maar zeker ook om in het weekend van 11 en 12 juni 2022 stil te staan bij iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met de ziekte kanker. Dat gevoel van saamhorigheid zal een enorme steun geven aan mij en iedereen die betrokken is….

Polsbandjes zijn te bestellen (kinder-dames- en herenmaat à € 4 per stuk), de opbrengst gaat naar het goede doel tijdens het evenement “Son en Breugel Samen Sterker” in juni 2022. Het siliconenbandje bevat de tekst “#robfightscancer” en “Stronger together”. Stuur een bericht naar robkuh64@gmail.com

#Robfightscancer