Wie verdient de opbrengst van Son en Breugel samen sterker?
Nieuwsbericht geplaatst op 03/30/2022

Son en Breugel samen sterker heeft zichzelf tot doel om geld op te halen voor organisaties die onderzoek doen naar een toekomst met minder risico’s op kanker of meer kans op genezing of die zorgen voor een betere kwaliteit van leven bij ziekte. De totale opbrengst van de deelnemende teams worden geschonken aan lokale, regionale en landelijke ‘goede doelen’.

Lokale, regionale en landelijke doelen
De opbrengst wordt verdeeld over de lokale, regionale en landelijke doelen. Regionale en landelijke organisaties die geld gaan ontvangen, moeten voldoen aan één van de bovenstaande doelen. Daarnaast moeten ze een rechtspersoon zijn zonder winstoogmerk. Bij voorkeur hebben die organisaties een ANBI-status of CBF-erkenningspaspoort.
Lokale doelen hebben waarschijnlijk geen ANBI-status of CBF-paspoort. Daarom zijn hiervoor de eisen minder ‘streng’. Het maakt niet uit of het een stichting is of een particulier initiatief: alle goede ideeën maken een kans.

Aanmelden
Heb jij een lokaal goed doel dat zorgt voor een betere kwaliteit van leven voor zieken in ons dorp? Of ken je een organisatie die informatie geeft over het verkleinen van de kans op het krijgen van kanker bij een bepaalde groep? Een initiatief kan worden aangeleverd vóór 15 april met een e-mail aan bestuur@sbsamensterker.nl. In de e-mail vertel je wie je bent, wat jouw goede doel is en hoeveel geld je daarvoor nodig hebt. En geef aan hoe je dat wilt bereiken.
Zo hebben we bijvoorbeeld een idee gekregen om zonnedoeken op te hangen bij scholen en jeugdverenigingen om huidkanker te voorkomen. Maar ook individuele initiatieven om een patiënt met kanker te ondersteunen zijn welkom!
De inzendingen worden beoordeeld door onze eregasten, kernteam, bestuur en raad van advies. Zij besluiten welk goed doel in aanmerking komt.

Stemmen goede doelen
Eind april vragen we de deelnemers en vrijwilligers van Son en Breugel samen sterker om te bepalen welke goede doelen worden ondersteund. Daarvoor geven zij stemmen aan lokale, regionale en landelijke doelen. Son en Breugel samen sterker maakt half mei bekend welke goede doelen zijn gekozen.