Koop een vogelhuisje of gelukspoppetje
Nieuwsbericht geplaatst op 01/05/2022

Teamcaptain Ans van der Zanden is druk doende om met haar team ‘De Zandlopers’ die meedoen met Son en Breugel Samen Sterker vogelhuisjes en gelukspoppetjes te verkopen. Son en Breugel Samen Sterker organiseert op 11 en 12 juni 2022 rond de vijver een evenement met o.a. een wandelestafette waarbij stilgestaan wordt bij de ziekte kanker, maar waar ook het leven wordt gevierd.

Ans (63) werd in 2011 getroffen door een hersentumor en in 2013 bestraald. Haar zoon kreeg op 10-jarige leeftijd te maken met kanker en vorig jaar overleed haar schoonzus aan kanker: “Iedereen kent wel iemand die vecht tegen kanker, overleden is aan kanker of genezen is van kanker. Een dergelijk evenement als ‘Son en Breugel Samen Sterker’ heeft aandacht voor zowel de persoon die getroffen is door kanker, maar ook voor de mensen om hen heen. Dat maakt het evenement zo krachtig.”

Ans was in 2016 bij SamenLoop voor Hoop zelf eregast en was onder de indruk van de sfeer en de saamhorigheid: “De rust, de sereniteit en dat het dorp één was met elkaar. Zo bijzonder om dat mee te mogen maken.”

Nu is Ans teamcaptain van ‘De Zandlopers’ waarbij ze met hun team gelukspoppetjes (3 euro) en vogelhuisjes (9 euro) verkopen. Teams die zich inschrijven bij Son en Breugel Samen Sterker proberen geld in te zamelen wat straks naar doelen gaat die te maken hebben met (de bestrijding van) kanker. Ans: “Inmiddels hebben we al 50 vogelhuisjes verkocht. Zo mooi hoe laatst iemand een tweede vogelhuisje kocht en vertelde dat ze bij iemand op bezoek ging en liever een vogelhuisje – wat een blijvend cadeautje is – gaf dan een bosje bloemen.” Levenspartner Wietze heeft inmiddels al meerdere gelukspoppetjes via zijn dochter in Friesland verkocht: “Netwerken is belangrijk. Je kunt zelf willen verkopen, maar vrienden, familie en kennissen kunnen ook enthousiast de spullen aan de man brengen.”

Ans benadrukt dat je zelf niet creatief hoeft te zijn: “Via via kopen wij voor een vriendelijk prijsje de gelukspoppetjes in en de vogelhuisjes worden gemaakt bij een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Het verschil tussen inkoop en verkoop is onze ‘winst’ wat naar het goede doel kan.” Daarnaast is het goed om te laten weten dat je als team meedoet met Son en Breugel Samen Sterker. Dan komen soms ook onverwachte aanbiedingen voorbij. Ans: “We hebben nu van iemand een aanbod van hout gekregen en zijn aan het bedenken wat we daarvan kunnen maken om ook weer te gaan verkopen.”

Wil je een gelukspoppetje of een vogelhuisje kopen? Stuur een mailtje naar Ans zodat jullie samen kunnen afspreken wanneer je langs kunt komen: ans.vanderzanden@gmail.com.