De opbrengst van Son en Breugel samen sterker gaat naar……
Nieuwsbericht geplaatst op 05/15/2022

Son en Breugel samen sterker heeft zichzelf tot doel om geld op te halen voor organisaties die onderzoek doen naar een toekomst met minder risico’s op kanker of meer kans op genezing of die zorgen voor een betere kwaliteit van leven bij ziekte. Om te bepalen ten gunste van welke goede doelen deze opbrengst gaat, is alle betrokkenen bij Son en Breugel samen sterker, zoals eregasten, deelnemers en vrijwilligers, om input gevraagd. Deze oproep heeft geleid tot een mooie lijst aan goede doelen, waarbij onderscheid gemaakt is naar lokale, regionale en landelijke goede doelen.

Circa driekwart van de totaalopbrengst van Son en Breugel samen sterker gaat besteed worden binnen de regio Zuid-Oost Brabant. Deze lokale en regionale doelen zijn veelal door onze eigen eregasten aangedragen, omdat zij hier zelf veel profijt van hebben gehad of nog steeds hebben. Een mooie motivatie om ons extra hard in te zetten voor deze goede doelen. Ook omdat vrijwel iedereen in zijn of haar omgeving wel iemand kent die met kanker te maken heeft of heeft gehad.

Jouw steun en donatie zijn nog steeds van wezenlijk belang!

Dé goede doelen van Son en Breugel samen sterker
Hieronder vind je per categorie een korte toelichting van de definitieve goede doelen waaraan de opbrengst van Son en Breugel samen sterker gedoneerd gaat worden.

Lokale doelen

 • Lokale projecten ten behoeve van inwoners, eregasten en kankerpatiënten uit Son en Breugel
  • Kankerpatiënten uit Son en Breugel die omwille van de fase van hun ziekte of de huidige behandelingen niet aanwezig kunnen zijn bij het evenement Son en Breugel samen sterker op 11 en 12 juni, wordt op maat een verrassing of uitje aangeboden.
  • Om de awareness voor zon, UV-straling en huidkanker op jonge leeftijd te verhogen, worden aan alle basisscholen in Son en Breugel dispensers met zonnebrandcrème aangeboden voor een bepaalde periode.
 • Bijna Thuis Huis MadeLief

Het Bijna Thuis Huis MadeLief is een kleinschalige voorziening waar palliatief terminale zorg wordt geboden aan ongeneeslijk zieke inwoners van Son en Breugel. Op deze manier bieden zij deze personen meer rust en de gelegenheid om samen met hun dierbaren deze periode te beleven zoals zij dat graag wensen.

Zie voor meer informatie: www.bijnathuishuissonenbreugel.nl.

 • Stichting Vrijwillige Mantelzorg Son en Breugel

Eén op de drie mensen is mantelzorger, bijvoorbeeld voor een partner, familielid of vriend met een chronische ziekte. De vrijwilligers van de stichting Vrijwillige Mantelzorg zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd om deze taak een dagdeel in de week over te nemen. Op deze manier heeft de mantelzorger een paar uurtjes voor zichzelf en wordt voorkomen dat diegene overbelast raakt. Als je even geen mantelzorger hoeft te zijn, dan kan je deze zorgtaak langer volhouden.

Zie voor meer informatie: www.vrijwilligemantelzorg.nl.

 

Regionale doelen

 • Catharina Kanker Instituut

Het Catharina Kanker Insituut is het kankerexpertisecentrum van het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven. Binnen dit centrum zijn een tweetal specifieke projecten als goed doel benoemd in het kader van Son en Breugel samen sterker. Klik hier voor een uitgebreide toelichting op deze projecten.

 • Máxima Oncologisch Centrum

Het Máxima Oncologisch Centrum is het kankerexpertisecentrum van het Maxima Medisch Centrum (MMC) te Eindhoven en Veldhoven. Binnen dit centrum zijn een vijftal specifieke projecten als goed doel benoemd in het kader van Son en Breugel samen sterker. Klik hier voor een uitgebreide toelichting op deze projecten.

 • Inloophuis De Eik

Inloophuis De Eik in Eindhoven richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met en na kanker. Van alle faciliteiten die De Eik aanbiedt, is specifiek het nieuwe Leef Fit programma als goed doel benoemd in het kader van Son en Breugel samen sterker. Aan de hand van dit programma gaan mensen die kanker hebben of hebben gehad in kleine groepen werken aan een nieuwe leefstijl. Hierbij is aandacht voor beweging, voeding en mentale gezondheid, onder andere onder begeleiding van een oncologisch personal trainer.

Zie voor meer informatie: www.inloophuis-de-eik.nl. Lees daarnaast het interview met Wim van Herk over zijn ervaringen met Inloophuis De Eik.

 

Landelijke doelen

 • KiKa

KiKa heeft als doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Zie voor meer informatie www.kika.nl.

 • Ruby and Rose

Ruby and Rose heeft als doel het werven van fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het voeren van voorlichting over deze vrouwenkankers, zoals eierstokkanker en baarmoeder(hals)kanker. Concreet is het doel minder gynaecologische kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor gynaecologisch oncologische patiënten. Ruby and Rose richt zich hierbij op alle vrouwen van alle leeftijden, omdat het elke vrouw kan overkomen.

Zie voor meer informatie www.rubyandrose.nl.

 

Son en Breugel samen sterker

Wil je via Son en Breugel samen sterker ook een bijdrage leveren aan deze mooie goede doelen, schrijf je dan in als deelnemer voor het evenement op 11 en 12 juni, wordt lid van de Club van 50 van Son en Breugel samen sterker of doneer rechtstreeks een bedrag aan de goede doelen van Son en Breugel samen sterker via dit donatieformulier. Kies in dat geval bij het onderdeel ‘Doneren aan team’ voor ‘Goede doelen S&B samen sterker’.

 

Op zondagmiddag 12 juni wordt om 16.30 uur het eindbedrag bekend gemaakt wat ten gunste gaat komen aan de beschreven goede doelen. Zorg dat je erbij bent!

Samen zijn we sterker!