Ben jij er ook bij op 11 en 12 juni?
Nieuwsbericht geplaatst op 05/11/2022

Op 11 en 12 juni vindt het evenement Son en Breugel samen sterker plaats rondom de vijver aan de Europalaan. De organisatie van Son en Breugel samen sterker neemt alle deelnemers, eregasten, bezoekers en andere geïnteresseerden graag mee in de opzet van het evenement. Op deze manier krijgt men een beter beeld van hoe het evenement op 11 en 12 juni vormgegeven gaat worden en hiermee hoopt de organisatie nog meer mensen te enthousiasmeren voor Son en Breugel samen sterker.

Klik hier voor een grote weergave van de plattegrond.

Onderstaand worden een aantal onderdelen uitgebreider toegelicht.

Route 468m / podium 2
Tijdens Son en Breugel samen sterker wordt door de deelnemende teams 20 uur lang in estafettevorm gewandeld, gefietst of hardgelopen: van zaterdag 17.00 uur tot zondag 13.00 uur.
De wandelaars lopen op het parcours rondom de vijver van 468 meter lang. Daarnaast zijn er een aantal sportverenigingen uit Son en Breugel die in estafettevorm 20 uur lang gaan fietsen of hardlopen. Hiervoor staan de spinningfietsen en hardloopbanden op podium 2. Voor de andere deelnemende teams is het ook mogelijk om op een extra spinningfiets en hardloopband een uurtje fietsen/hardlopen te boeken tegen een financiële vergoeding die ten gunste komt aan de goede doelen gerelateerd aan kanker.

Glazen Huis
Vanuit het Glazen Huis is het evenement 20 uur lang op afstand te volgen. Radio Son en Breugel, Son en Breugel Verbindt en Son en Breugel TV maken vanuit het Glazen Huis een gezamenlijke uitzending die in het teken staat van Son en Breugel samen sterker. Gedurende de uitzending worden o.a. interviews afgenomen met deelnemers, artiesten, sponsoren, organisatoren, enz. Ook worden sponsoracties van teams gepromoot en is er sprake van een doneerbrievenbus waarmee je jouw favoriete plaatjes kan aanvragen.

Picknick ruimte
Nadat op zondag om 13 uur het wandelen, fietsen en hardlopen erop zit, vindt er rondom de vijver een gezamenlijk lunch/picknick plaats met alle deelnemende teams.

Eregasten
De Blauwe Reiger en De Kleine Heide worden speciaal voor eregasten ingerichte ruimtes. Eregasten zijn inwoners van Son en Breugel die kanker hebben of hebben gehad. In het programma hebben zij en hun naaste een prominente plek. Met aandacht voor de ziekte kanker, de organisatie van een speciaal verwenprogramma, een hapje en een drankje en de mogelijkheid om in verbinding te komen met lotgenoten.

Gezondheidsmarkt
Naast de reguliere food kraampjes, is er ook aandacht voor een gezonde variant. De gezondheidsmarkt bestaat uit een informatiepunt over gezonde voeding, maar er is ook gezonde voeding te koop. Hierbij wordt samengewerkt met lokale ondernemers.

Hoofdpodium
Vanaf het hoofdpodium vindt gedurende het gehele evenement de presentatie plaats. Ook wordt hier opgetreden door een groot aantal lokale artiesten en bands.
Daarnaast vormt het hoofdpodium op zaterdagavond het toneel van ‘Beleving met Licht’. Tijdens dit moment wordt stilgestaan bij diegenen die de strijd tegen kanker helaas niet hebben mogen winnen. Dit vindt plaats onder begeleiding van een aantal indrukwekkende sprekers en muziekoptredens en een adembenemende lichtshow verzorgd door Foolen Audio & Light en Lumosa.
Op zondagmiddag vormt het hoofdpodium vanaf 13.30 uur het toneel van het Stronger Live muziek event. Dit muziekfestival vormt een mooie afsluiting van het evenement, waarbij om 16.30 uur het totaalbedrag bekend wordt gemaakt wat is opgehaald ten gunste van de goede doelen gerelateerd aan kanker.

Ben jij er ook bij op 11 en 12 juni? Volg Son en Breugel samen sterker via social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.