Informatieavond over kanker
Nieuwsbericht geplaatst op 02/25/2022

Op 15 maart a.s. organiseert Son en Breugel samen sterker in het Vestzaktheater een avond geheel in het teken van kanker. Deze avond komt o.a. Christian de Groot, huisarts bij Medisch Centrum de Linden, aan het woord. Hij is als ambassadeur verbonden aan Son en Breugel samen sterker en neemt alle geïnteresseerden deze avond mee in zijn dagelijkse ervaringen met kanker. Als huisarts krijgt de ziekte kanker al heel snel een persoonlijk tintje met een naam en een gezicht, wat de impact ervan extra zichtbaar maakt.

Daarnaast vertelt drs. Daphne Dumoulin, opgegroeid in Son en Breugel en nu als longarts werkzaam in het Erasmus MC Kanker Instituut, over haar werk en waarom het zo belangrijk is dat er voldoende aandacht is voor de ziekte kanker.

Tenslotte is Jacqueline Selbeck, coördinator van Inloophuis De Eik in Eindhoven, aanwezig om te vertellen over hun activiteiten voor iedereen die met kanker in aanraking is gekomen en zal Wim van Herk als lotgenoot vertellen over zijn ervaringen met het inloophuis.
Inloophuis De Eik richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met en na kanker en is een ontmoetingsplek waar persoonlijke aandacht en een luisterend oor centraal staan. Men ontmoet lotgenoten tijdens activiteiten die aangeboden worden door geschoolde vrijwilligers.

Wil je meer informatie over de ziekte kanker of over Son en Breugel samen sterker, het evenement wat gaat plaatsvinden op 11 en 12 juni a.s., zorg dan dat je erbij bent op dinsdag 15 maart van 19:30 uur tot 21:15 uur in het Vestzaktheater.