Ambassadeur Christian de Groot

Christian de Groot werkt al zo’n 12 jaar als huisarts in Son en Breugel. Toen hij 2 jaar geleden werd gevraagd om ambassadeur te worden van Son en Breugel samen sterker (toen nog Samenloop voor Hoop), zei hij hier direct en volmondig JA op.

Bij zijn werkzaamheden als huisarts, heeft Christian vrijwel dagelijks te maken met de ziekte kanker. Als huisarts is het belangrijk dat je de patiënt laat voelen dat diegene zelf daadwerkelijk iets te vertellen heeft. Een huisarts kan helpen bij het maken van passende keuzes.

Het behandeltraject van kankerpatiënten speelt zich vaak volledig binnen de ziekenhuismuren af, waarbij de huisarts vooral in de begin- en eindfase een actieve rol heeft. Echter kan je als huisarts ook in de tussenliggende fase heel waardevol zijn.

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je wereld even stil. Het is niet niks wat er op zo’n moment op je afkomt, zowel fysiek als mentaal. Daarom is een evenement als Son en Breugel samen sterker zo waardevol. Het zorgt voor saamhorigheid, het laat (voormalig) kankerpatiënten voelen dat ze er niet alleen voor staan en samen wordt het leven gevierd.